Minuman kolagen terbaik 2015

Kolagen membentuk kira-kira 70 peratus daripada kulit manusia. Selain itu kolagen juga memainkan peranan penting untuk membina organ dan tisu-tisu utama seperti tendon, ligamen, tulang, otot dan lain-lain.

Kajian saintikfik menunjukkan bahawa seseorang yang mengalami tanda-tanda penuaan seperti kedutan boleh dirumuskan sebagai petunjuk bahawa mereka kekurangan kolagen tulang yang boleh menyebabkan risiko tinggi penyakit osteoporosis atau tulang rapuh.

Kandungan kolagen dalam badan manusia pula akan berkurangan dengan sendiri sebanyak 10 peratus bagi setiap dekad pertambahan umur kita.

Jesteru tidak hairanlah minuman kolagen menjadi sesuatu yang sering dicari dan diambil oleh wanita yang inginkan kulit muka yang senantiasa tegang dan kelihatan muda remaja. Khasiat kolagen sememangnya sudah lama menjadi buah mulut di kalangan wanita yang mementingkan kecantikan dari luaran dan dalaman.

Minuman kolagen adalah antara sumber protein terbaik untuk memberi keanjalan kulit muka serta kesihatan dalaman yang sempurna untuk wanita. Selain boleh mencerahkan kulit, mengamalkan minuman kolagen juga mampu memulihkan jerawat dan jeragat, menghilangkan kesan parut di samping kulit akan lebih anjal, gebu serta kesan lingkaran mata hitam juga mampu dipulihkan semula. Selain itu, ia juga boleh menghilangkan kesan rekahan kulit dan juga masalah vena verikos (urat timbul).

kesan kolagen

Minuman kolagen yang baik mestilah memiliki kolagen marin asli yang tulen beserta campuran anti oksida yang penting untuk merawat dan melawan kesan penuaan. Selain itu, ia juga penting untuk melawan pembentukan radikal bebas dan sel-sel kanser. Formula minuman kolagen ini juga mestilah sesuai dengan citarasa pengguna yang mahukan rasa yang sedap meskipun minuman kesihatan jarang memiliki rasa yang hebat.

Atas kepentingan untuk kesihatan yang optimum dengan ciri yang unggul untuk wanita, maka terhasillah pelbagai produk kolagen yang menjadi bahan utama kecantikan wanita hari ini. Mencari minuman kolagen terbaik sebenarnya agak sukar dengan adanya pelbagai jenama produk kolagen yang ada di pasaran. Antara jenama minuman kolagen terkenal ialah Kinohimitsu keluaran dari Jepun. Pun begitu, syarikat Malaysia seperti Bio-Asli juga tak kurang hebatnya.

Minuman kolagen yang baik perlulah mempunyai marin kolagen yang asli. Selain itu, rasanya juga perlulah sedap dan membuka selera. Yang lebih utama, minuman kolagen mestilah bebas dari bahan kimia merbahaya dan juga bahan pengawet yang memudaratkan. Bagi orang Islam pula, faktor halal dan baik perlulah diambil kira. Justeru maka antara minuman kolagen terbaik yang ada di pasaran ialah minuman D-Kolagen keluaran Bio-Asli, sebuah syarikat anak tempatan yang mengutamakan keaslian bahan dan keselamatan pengguna.

 Image

Antara kandungan utama minuman D-Kolagen ini ialah marin kolagen asli, ekstrak buah delima, ekstrak buah manggis, dan Vitamin C. Jom kita tengok kebaikan setiap bahan tersebut.

1. Marin Kollagen Asli atau Pure Marine Collage

Pure Marine Collagen

2. Vitamin C

Vitamin C

3. Buah Delima

buah delima

Buah Delima adalah salah satu hidangan di syurga. Dalam Al-Quran ia dipanggil Ar-Rumman. Delima adalah buah istimewa dan sangat bernilai tinggi. Khasiatnya amat tinggi manakala rasanya pula adalah sangat menakjubkan.

4. Buah Manggis

buah manggis

Jika durian adalah raja buah, maka buah manggis pula adalah adalah permaisurinya. Buah manggis sangat tinggi kandungan anti-oksida dan telah sejak sekian lama digunakan sebagai bahan merawat sakit dalaman.

Sekotak kolagen D-Kolagen ini mengandungi 30 gram x 12 paket untuk dibancuh diambil bersama 200ml air masak. Harganya ialah RM70 sekotak (termasuk pos). Untuk pertanyaan atau pesanan sila hubungi 012-9108905. Pembayaran boleh dibuat dengan bank in secara terus ke akaun Maybank no 153010474698 atas nama Siti Haslinda. Selepas bank in sila SMS nama dan alamat lengkap anda ke no telefon 012-9108905.

Kebaikan delima kolagen

Penghantaran ke KL dan Selangor mengambil masa sekitar 2 hari manakalan tempat-tempat lain sekitar 4 ke 5 hari bergantung pada kawasan.

Untuk pertanyaan lebih lanjut atau tempahan Delima-Collagen, sila hubungi saya di nombor 012-9108905. Boleh SMS, Whatsapp, WeChat dan direct call.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s